Gyakori kérdések

Kezdőként is jöhetek sminkoktatásra?

Érdemes, sőt nagyon jó, hogy nincsenek berögzült mozdulataid, sémáid. A sminkoktatás nem arra szolgál, hogy bemutasd a tudásodat és véleményezzem azt sminkesként. A sminkoktatás során az a közös célunk, hogy elsajátítsd az alap technikákat, megismerd az arcodat a sminkelés által is, meglásd vonásaid mögött a karakteredet, tudd tudatosan használni a termékeket, így otthon olyan sminket képes legyél elkészíteni, amilyenre éppen vágysz. Nem utolsósorban az is célunk, hogy élvezd a folyamatot, elengedd a sminkeléshez kötött tévhiteket, kétségeidet.

Elmúltam negyven/ötven/hatvan éves, érdemes eljönnöm sminkoktatásra?

Nagy IGEN! Sosem késő elkezdeni, és sosem késő a tudást bővíteni, átalakítani. Tény – sajnos –, hogy a kor előrehaladtával változik az arc, változnak a vonások, kialakulnak apró ráncok, szarkalábak. A fiatalkori smink egy idő után nem működik, szükség lesz új megoldásokra, textúrákra. Új alapokra helyezzük a sminkelést. Az érett bőr sminkelése csodálatos területe a szakmámnak, egyik kedvenc részem. Áttetsző anyagokkal, könnyed púderekkel, ráncba be nem ülő korrektorral, finom fényekkel és lágy matt színekkel lehet ragyogó eredményt elérni. 
Nem az a célunk, hogy a sminkkel azt mutassuk meg, hogy az idő nem állt meg.
A smink együtt változik az életkorral: ahogyan lehet méltósággal előre haladni, úgy lehet bármilyen életkorban méltósággal sminkelni.

Csak egy szemceruzám és szempillaspirálom van. Ez gond, vagy feltöltsem a neszeszeremet a sminkoktatás előtt?

Semmiképp ne vásárolj be a sminkoktatás előtt. Ha több hétre előre van időpontod, bírd ki azokkal a termékekkel, amiket eddig otthon használtál. A sminkoktatás során átnézzük a meglévő sminkkészletet, kiválogatjuk ami régi, vagy amit már nem lehet használni, helyükre új termékeket keresünk. Az új termékekkel érdemes a neszeszert feltölteni, illetve később a megszerzett tudással, látásmóddal vásárolni. Bevett szokás, hogy a tavaszi-őszi kedvezményes napok előtt sokan eljönnek sminkoktatásra, így az akciók keretein belül fel lehet tölteni a készletet.

Színtanácsadás előtt is jöhetek sminkoktatásra?

Nyugodtan gyere el színtanácsadás előtt, látom, kinek, mi áll jól, illetve van néhány sminkes trükköm, amivel számomra megmutatkozik, a hideg vagy meleg árnyalatok felé induljunk. Ha szeretnél teljesen biztosra menni, és a színeidet tudatosan keresed, jobb, ha színtanácsadás után jössz, ugyanis számodra megnyugtatóbb lesz az eredmény. Sokszor azért is érdemes a sminkoktatást a színtanácsadás után időzíteni, mert a színek közötti kölcsönhatást, az árnyalatok sokaságát jobban fogod érteni, látni – a színtanácsadók ezt elmondják a konzultáción. 

 

Éld át Te is