Sminkcuccok, amik legyenek nálad, ha fesztiválozni mész!

2018.07.02

Túl az idei első fesztiválokon és a sokadikon az évek alatt, már tudjuk, milyen sminkcuccok nélkülözhetetlenek. Sokan nem szeretnek sminkelni ilyenkor, mások pedig kilépnek a hétköznapok egyszínűségéből és személyiségük rejtegetett részeit öltik magukra, vagy új szerepben mutatkoznak.

 

Ha az egész hetet a fesztiválon töltöd, akkor törekedj a parktikumra. Legyen egy átgondolt és jól felépített sminkkészlet nálad, gondolj a részletekre is, de ne vessz el bennük. A legjobb ilyenkor 1-2 több színt tartalmazó paletta, amelyben natúr és élénk színek is megtalálhatóak. Persze a szemsmink a szemhéjbázissal kezdődik! A kedvenc alapozód, ami már bevált, többször használtad, hozzá persze a púdered, és a szem alatti karikákra a korrektor - ebből lehet hosszan tartót, vízállót választani, hogy kibírja napfelkeltéig, csak jól hidratáld alá a bőrödet. Vízálló szempillaspirál, amire egész este rábízhatod magadat, és társa, a vízálló szemöldök spirál, illetve bármilyen vízálló/hosszantartó szemöldök formázó. Vigyél arcpírt, bronzosítót is, és persze highlightert. A csillámok, glitterek szinte kötelező elemei a fesztivál sminknek, a csillámokat highlighterként is használjuk az arccsontra. A csillámok alá dolgozz szemhéjbázissal és egész este tartani fog. A rúzs pedig még mindig egyedi döntés, van, aki nem szereti a folyékony rúzsokat, mert rászárad az ajkakra, persze ennek pont ez a lényege. A krémes rúzsokat újra kell kenni, ezért az is jó megoldás, ha egy szájceruzával kontúrozod körbe az ajkakat és töltöd ki, rúzs-hatása lesz. A fényes ajkak is újra mennek, úgyhogy jöhet a szájfény, egyszerű vele bánni.

 

Ha összeállítottad a sminktáskádat a fesztiválra, már csak ki kell választani azt a néhány terméket, amit a bulira is magaddal viszel...

Tippjeim: 

  • bőrszíneddel megegyező vagy egy áttetsző púder
  • "olajkontroll" mattító papír, kis helyen elfér és másodpercek alatt felitathatod vele a fénylő arcrészeket
  • korrektor a szem alá, hogy a napfelkeltében is ragyogj
  • ajakápoló és/vagy rúzs (az ajakápoló csak stick formában, a tégelybe belenyúlva fertőzéseknek teheted ki magad)
  • arcpermet utazó kiszerelésben, ha királylányosat vagy sellőt játszol
  • mini körömreszelő, mert az érdes körmöknél nincs rosszabb érzés
  • zsebkendő
  • mini nedves törlőkendő
  • néhány darab fülpiszka, hogy a vízvonalban esetleg összegyűlt ceruzát letöröld

 


Maybelline Fit Me Matte+Poreless púder - Bourjois Healthy Mix púder - MAC Studio Fix púder - MAC Blot púder

 

Ezek a termékek persze nem csak a fesztiválokra hasznosak, egy jól elkészített smink karbantartásában bármikor segítenek. 

Az első három nagy fesztivál idén véget ért, két hónap még van a nyárból, amit a szabadban tölthetünk! Jó bulizást!

 

Éld át Te is