Frissít, fixál, táplál, élénkít - az ikonikus Fix Plus

2018.06.13

Az arcpermet hatása sokakban kérdéses, mondván mit tesz a néhány csepp víz, ami az arcunkra kerül... de a használat során kiderül, mennyire jótékony. Nem csak vizet tartalmaznak, hatóanyagok is vannak a flakonban. Az elsődleges a hidratálás, amiből manapság sosem elég, hiszen szomjazik a bőrünk, akkor is, ha éppen zsírosodásra hajlamos.
Sokféle arcpermet van, választhatunk virágvizet, termálvizet, előkészítő és fixáló permetet. Az egyik legjobb az itthon is elérhető termékek közül a MAC Cosmetics ikonikus Fix Plus permete.

Munkám során szinte a kezdetek óta rendszeresen használom, de nagyon hasznos volt részt venni a Fix Plus rendezvényen, ahol számtalan felhasználási módot bemutattak a lányok a két gyönyörű modellen. A hab volt a tortán, hogy mindenki készíthetett magának egyedi, matricákkal ellátott Fix Plus flakont, akár a nevével is ellátva. Köszönöm a meghívást a MAC csapatának!

 

A képen épp az ajkakra került a Maccosmetics 'Show Gold' nevű gyönyörű highlightere, persze a Fix Plus-szal vitték fel a lányok a látványosabb hatás kedvéért.

 

Íme a Fix Plus felhasználási területei:

  •  smink előtt, közben és után!
  •  smink előtt az arc frissítésére: üde érzést nyújt, a nyári melegben érezhetően élénkít, valamint extra hidratálást nyújt az arckrém mellett. Nagy melegben sokaknak elég lehet a permet nyújtotta hidratálás is!
  •  smink után a smink fixálására, illetve napközben a smink frissítésére; ha úgy érzed, elfáradt a bőröd, ha épp eleged van a sok feladat közben, mondjuk a délutáni kávé/zöld tea mellé egy fújás kitart estig. Őszintén szólva utólagos fixálásra más termékben jobban hiszek, de az előkészítés és felvitel során minden sminknél használom a Fix Plust, bőrtípustól függetlenül.
  •  smink után is szeretem használni, mégpedig a púderes hatás enyhítésére. Általa könnyebben összeérik az alapozó a bőrrel, szebb bőrképet kapunk.
  •  megkönnyíti az alapozó (vagy a korrektor) felvitelét, ez kétféleképpen történhet: az arcra fújva, a nedves bőrön szebben terül az alapozó és a fixáló hatása már itt is jelentkezik, úgymond „ráhúzza” a bőrre az alapozót. Ez csak annyit jelent, hogy egységesebb és tartósabb felületet kapunk.
    Fújhatjuk a Fix Plust az ecsetre is, amikor felvettük az alapozót, majd a nedves ecsettel dolgozzuk a bőrre, illetve bőrbe a termékeket. A kettő technika között nincs különbség, esetleg annyi, hogy megszáradhat, ha az arcra fújjuk.
  •  az alapozó, és korrektor textúráját lazíthatjuk a Fix Plussal. Erősebb fedésű alapozót lazítok a permettel, így a vizes közeg könnyít az alapozó állagán, miközben a fedőképessége megmarad, csak vékonyabb rétegben kerül az arcra. Ez a technika jó lehet olyan esetben, ha az arcon száraz és zsírosodó részek is vannak egyszerre, vagy hibátlan és problémás felületekkel is találkozunk. Ilyenkor lehet játszani: a problémás részekre tömörebben dolgozunk, ahol viszont nem szükséges a komoly fedés, oda a Fix Plus-szal lazított verziót tesszük.
  •  nem csak a krém állagú termékekhez, hanem a por állagúakhoz is használhatjuk. Ásványi púdereket és egyszerű púdert is bekeverhetünk vele, majd így adunk fedést az arcnak. Persze ne a púderes tégelybe fújjuk, kaparjunk ki belőle, és fújjuk az ecsetre, vagy a púderre, dolgozzuk össze az ecsettel és mehet a játék! Ásványi púderrel áttetsző alapozóként fog mutatni, nyárra kiváló alternatíva.
  •  a szemfestékek színét élénkíti, itt azonban körültekintően kell eljárnunk. Közvetlenül a festékbe nem fújhatjuk, illetve van, amikor igen, de az most túl mélyen szakmai lenne, hogy elkezdjem leírni, milyen esetekben fújhatjuk a porra. Szóval legyen úgy, hogy kiveszünk, kikaparunk a festékből, megfújjuk a Fix Plus-szal és így visszük fel a szemre. Nemcsak a színét, a fényét is megdobja a szemfestékeknek, ragyogóbb, csillogóbb, időnként metálos lesz az eredmény. Sokszor elmélyíti a színt és megmutatja a szemhéjfesték valódi karakterét, megmutatkozik milyen összetett egy-egy termék. Csodás ráébredés!
  •  a szemcsés, por állagú ún. pigmentek, vagy glitterek, csillámok felvitelében is segít, magyarul gyönyörűen odatapasztja a szemhéjra, pedig ezek általában könnyen hullanak, szóródóak.
  • a highlightert még fényesebbé teszi, vagyis biztos látható lesz az űrből is… ha éppen erre vágysz! Vedd fel a highlightert az ecsetre, fújj rá a permetből és így vidd fel az arccsontodra. Ne csak tapogasd, hanem simító mozdulatokkal polírozd át a felületet, tehát többször dolgozd meg a bőrt a fénypúderrel. A polírozás hatására a púder extra fényes lesz, tükörfényben fog játszani.

Ti használtok arcpermetet,  vagy szeretitek a Fix Plust? Van még ötletetek a felhasználására?

 

 

 

Éld át Te is